5.12.14

S(TR)ING ALONG



Het String Shelf systeem is eind jaren 40 van de vorige eeuw ontworpen door Nils Strinning. Over ruim 60 jaar heeft het systeem zich ontwikkeld van baanbrekend concept naar een van de meest geliefde klassieke Scandinavische ontwerpen.  Over ieder component van het systeem is goed nagedacht waardoor er bijna een oneindig aantal combinaties mogelijk is. Mede dankzij de slanke zijpanelen is het mogelijk om een plank te creëren welke groot genoeg is voor boeken en objecten in verschillende formaten, zonder dat het meubilair zwaar oogt. Het blijft licht. 



De componenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, de maten zijn echter vast en zijn in ruim 60 jaar niet veranderd. Hierdoor is String steeds weer uit te breiden, te veranderen en te transformeren.



Het String systeem combineert functionaliteit met esthetiek zoals we gewend zijn van de Scandinaviërs. Iedere String is weer anders en een String past dan ook echt in iedere leefruimte. Tegen kleine muren, grote muren, in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Alles is mogelijk.




Binnenkort is het String Shelves systeem te verkrijgen bij Mint interiors. Je kunt er nu echter al terecht voor informatie.

No comments: